Maida Razić 57. hafiz Behram-begove medrese

Hafiska dova Maidi Razić, učenici Behram-begove medrese, proučena je u utorak 30. januara u džamiji Medrese. Ona je 57. hafiz među učenicima i profesorima ove škole u periodu od 2000. godine do danas.

Hafiza Razić je hifz položila 8. januara 2018. godine pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta IZ-e u BiH.

Muhafiza Maidi Razić je Amena Jusufović, profesorica u Behram-begovoj medresi, kojoj je ovo prvi kandidat kojeg je izvela u zvanje hafiza Časnog Kur’ana.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u svome obraćanju čestitao hafizi Razić, njenim roditeljima Muhamedu i Amiri, muhafizi, mualimu Ibrahim-ef. Softiću, profesoricama i profesorima, kao i učenicama i učenicima Medrese. Kazao je kako su hafizi znak da su Bošnjaci odgovorni čuvari svoje vjere. U ime Reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH uručio je diplomu hafizi.

Mladoj hafizi je jednokatnu stipendiju i priznanje uručio direktor Fonda “Bošnjaci” iz Sarajeva Šahin Kerla.

Prisutnima su se obratili i Seid-ef. Eminović, šef Odjela za osnovno i srednje obrazovanje Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH, i direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić.

Dovu je proučila hafiza Amena Jusufović.

Hafiza Maida Razić je rođena 2000. godine u Tuzli. Živi u Dobrnji, a osnovnu školu je završila u Mramoru kao učenica generacije. Kur’ansko pismo je naučila u mektebu u Dobrnji. Hifz je počela učiti 2015. godine, kada je i upisala Behram-begovu medresu.

bbm.edu.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *