U Zavidovićima organizirana hafiska dova Aiši Sinanović

U nedjelju 08. 12. 2019. godine u Gradskoj džamiji u Zavidovićima proučena je hafiska dova Aiši Sinanović, studentici šeste godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

U prisustvu 9 hafiza i velikog broja vjernika, dobrodošlicu na početku programa poželio je mr. Elvir Mehić, sekretar MIZ Zavidovići, a prisutnima su se obratili i glavni imam Medžlisa IZ Zavidovići Izet ef. Čamdžić i muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, ukazujući na fadilete učenja Kur’ana i vrijednosti koje Kur’an nudi vjerniku u svakodnevnom životu.
Također, muftija je čestitao Medžlisu IZ Zavidovići koji je postao prepoznatljiv po hifzu, jer je u proteklih 23 godine izvedeno upravo toliko hafiza.

U ime Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafizu uručio je hfz. mr. Abdulaziz ef. Drkić, izaslanik Reisu-l-uleme, čestitajući hafizu, njegovoj porodici, muhafizu, Medžlisu i Muftijstvu.

Aiša Sinanović je hifz položila pred komisijom za hifz Rijaseta IZ-e u BiH u mjesecu oktobru 2019. godine, a njen muhafiz bio je hafiz Mustafa ef. Efendić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *