Takmičenje u hifzu Amme džuza: Prvo mjesto osvojio sedmogodišnjak

Rijaset Islamske zajednice u BiH, Uprava za vjerske poslove Rijaseta u saradnji sa Kulturnim centrom „Kralj Fahd“ i Fondacijom „Hifz Časnog Kur’ana“ Sarajevo organizovao je 2. takmičenje u hifzu 30. džuza Kur’ana Časnog na nivou Rijaseta. Na takmičenju je nastupio dvadeset i jedan polaznik/ca mektebske nastave i škole Kur’ana uzrasta do 12 godina, a takmičenje je održano u amfiteatru Kulturnog centra „Kralj Fahd“ u Sarajevu 10. februara 2018. godine, odnosno 24. džumade-l-ūla 1439. god. po H.

Prema rezultatima, koje je pročitao Zijad Suljić iz Uprave za vjerske poslove, treće mjesto je osvojila Sumejja Mahić, a umjesto drugog mjesta prvo mjesto su podijelili Zejneba Ammar i Jahja Omić koji su perfektno proučili traženo i osvojili maksimalan broj bodova. Prisutnima se obratio direktor KC Kralj Fahd Muhamed Alu Šejh koji je izrazio zadovoljstvo i iznenađenje na kvalitetnom učenju mladih, te naglasio da će podržati ovakva takmičenja u budućnosti.

U svom obraćanju direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Nusret ef. Abdibegović je najavio i slijedeće takmičenje pred ramazan. Abdibegović je kazao da se ovim potvrđuje predanost Islamske zajednice u promociji hifza i učenja Kur’ana koje njeguju sve mlađe generacije, s obzirom da je jedan od pobjednika Jahja Omić sedmogodišnjak.
Pored posebnih priznanja i nagrada, svi učesnici su dobili prigodne hedije za samo učešće na takmičenju. Izvor: preporod.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *