Predstavljanje knjige o Srebrenici i izložba povodom godišnjice genocida

U četvrtak, 1. jula Historijski muzej u Sarajevu, u saradnji sa Memorijalnim centrom Srebrenica, organizuje predstavljanje knjige “Od Srebrenice do svjetla na kraju tunela” autora Azira Osmanovića.

Osmanović je magistar historije i kustos Memorijalnog centra Srebrenica. Bio je društveno aktivan i učesnik različitih aktivnosti i procesa vezanih za integraciju povratničke populacije u društveni život grada.

Koautor je knjige “Prekinuto djetinjstvo Srebrenice” i saradnik na knjizi “Spomen­-obilježja na području opštine Srebrenica”.

Na predstavljanju knjige će se obratiti direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić, autor knjige Azir Osmanović, a također i profesor u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu Hajrudin Mešić, kao i Ahmo Mehmedović.

Na izložbi će se obratiti direktor Umjetničke galerije BiH Strajo Krsmanović, predsjedavajući UO Memorijalnog centra Ševket Hafizović, predsjednik UO za obilježavanje 26. godišnjice genocida Hamdija Fejzić, te autor izložbe Armin Durgut, saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica.