Hutba Izeta Čamdžića: Gdje su ti vjernici?

Hutba Izeta Čamdžića od petka 26.01.2018. godine iz gradske džamije u Zavidovićima.

Nakon što je prethodna hutba u Gradskoj džamiji u Zavidovićima koju je predvodio prof. Izet ef. Čamdžić dostigla veliku popularnost u medijima širom države, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Zavidovići danas je održao još jednu hutbu sa snažnom porukom i pitanjem “Gdje su ti vjernici?”.

Čamdžić je govorio o značaju prenošenja vjere u praksu i postupanjem u skladu sa propisima vjere, odnosno, prakticiranju vjere u svakodnevnom životu i djelima koji su pečat vjere.

– Svoju duboku zapitanost nad jednom činjenicom već dugo želim podijeliti s vama. Većina, ustvari, ogromna većina našeg stanovništva se na popisu izjasnilo kao vjernici. S obzirom da je vjeri djelo kruna, s obzirom da se vjera djelom potvrđuje, s obzirom da nije potpuni vjernik onaj koji vjeru samo u srce nastanjuje i jezikom svjedoči, pitam se gdje je danas vjernik. Ustvari, pitam se gdje su ti vjernici. Možda se bolje zapitati ako smo se mi ogromnom većinom izjasnili da smo vjernici, zašto nam je društvo u svim njegovim sferama u ovome stanju u kakvom jeste, a stanje mu je takvo da svi koji iz njega mogu pobjeći – bježe, kazao je Izet ef. Čamdžić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *