Hutba Izeta Čamdžiča: Šta ćeš reći sinu, zašto da ostane ovdje?

Izet ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići, na nedavno održanoj hutbi na sebi svojstven način govorio je šta to danas može zadržati mlade u Bosni i Hercegovini kada su vijesti koje stižu sve crnje.

Efendija čija su predavanja veoma popularna na društvenim mrežama iskreno je i u nekoliko rečenica sažeo aktuelno stanje. U jeku alarmantne situacije, odlaska i mladih i starih iz zemlje, svađa u parlamentima i pustih obećanja koja narod dobija, imam je na sarkastičan način džematlijama predstavio svoje viđenje svakodnevnice s pravom se pitajući kako da utješi ljude i šta pozitivno da im kaže kako bi ostali optimistični u BiH.

“Cijenjena braćo, da vi trebate reći nešto svom sinu ili kćerki koji jutros pakuju kofere da krenu na radno mjesto u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, u posljednje vrijeme sve češće Slovačkoj, šta biste im vi rekli da ostanu ovdje?”, pita se glavni imam MIZ Zavidovići.U odgovoru koji daje navodi da su kapije preduzeća u Zavidovićima zaključane, a da se mladima danas može samo obećati da će biti novih svađa, kladionica i obećanja o sredstvima u budžetima koja će “pomoći da stanu na svoje noge”.

“Naša ekonomija u Bosni ima sve šanse da ne prevaziđe nivo jedne obične pijace i to buvlje”, zaključio je imam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *